Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
 
 
 
 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Δοκιμές & πιστοποίηση της ποιότητας
Σε αντίθεση με τη Βόρεια Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, στην Ιταλία, μόνο λίγες εταιρείες κατασκευής επίπλων ανησυχούν πραγματικά για την εξασφάλιση της ασφάλειας του τελικού χρήστη. Και αυτό μολονότι οι ιταλικοί κανονισμοί για τα έπιπλα είναι από τους πιο εξελιγμένους και εκτεταμένους στον κόσμο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για τα έπιπλα πήρανε ως αναφορά το ιταλικό νομικό σύστημα.

Το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 14749: 2005 "Έπιπλα  αποθήκευσης και επιφάνειες εργασίας για εσωτερική χρήση και για την κουζίνα - Απαιτήσεις ασφαλείας και μέθοδοι δοκιμής” και το UNI EN 1153/97 καθιστά δυνατή για όλους τους κατασκευαστές έπιπλων να πάρουν πιστοποίηση για την ποιότητα και την ασφάλεια με ευρωπαϊκή εγκυρότητα, και με την προϋπόθεση βέβαια να δοκιμαστούν η αντοχή και η ανθεκτικότητα των επίπλων τους.

Αυτά τα τεστ είναι ακριβώς που έχει κάνει η Spar Arreda, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο πρότυπο ως κοινή βάση και για τις τέσσερεις γραμμές επίπλων της (Giorno, Notte, Cucine και Junior). Έδωσε τα έπιπλά της σε εξωτερικό διαπιστευμένο εργαστήριο, το οποίο είναι η Cosmob, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη μέγιστη δυνατή αντικειμενικότητα και επαγγελματισμό για την αξιοπιστία των τεστ, και έλαβε όλα τα εγγυημένα πιστοποιητικά Ποιότητας.

 
 
 
 

Οι δοκιμές αυτές προσομοιώνουν την πραγματική χρήση του προϊόντος με την υποβολή του σε μηχανικές αναλύσεις που επαληθεύουν την ασφάλεια και αντοχή του στην πιο ακραία και επικίνδυνη χρήση. Μερικά παραδείγματα αυτών των δοκιμών είναι τα εξής:

• Δοκιμάστηκε το άνοιγμα και το κλείσιμο των πορτών με σοκ,
• Δοκιμάστηκε η αντοχή των ραφιών και των στηριγμάτων τους,  
• Δοκιμάστηκε η αντοχή σε φορτίο και η σταθερότητας του επίπλου,
• Δοκιμάστηκε η ανθεκτικότητα των οδηγών των συρταριών,
• Δοκιμάστηκε η ανθεκτικότητα των πορτών,
• Δοκιμάστηκε η ποιότητα και η αντοχή στα περιμετρικά τελειώματα των πορτών, των πλαϊνών κλπ,
• Δοκιμάστηκε η ανθεκτικότητα των γυάλινων μερών των επίπλων